Aardappelsalade met tijm en appel

4
  • 6 vastkokende aardappelen (elk 100 g)
  • 2 appelen, type Jonagold
  • 1 rode ui
  • 1,5 el natuuryoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 3 el mayonaise
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el mosterd
  • grof gemalen zwarte peper
  • zout

Doe de aardappelen in een grote pan water en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat 20 minuten koken. Laat de aardappelen uitlekken. Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, fijngehakte look en tijm. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Snijd de appels in kleine blokjes. Snijd de rode ui in fijne ringen. 

Schil de aardappelen terwijl ze nog warm zijn en snijd ze in plakjes. Schik de aardappelplakjes over vier borden, doe er wat ui over en giet de dressing erover.

Doe er dan de appelblokjes bij. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast alvorens op te dienen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.