5 lekkere lunch-ideeën en recepten om op voorhand klaar te maken

5 lekkere lunch-ideeën en recepten om op voorhand klaar te maken

Koop je ’s middag vaak belegde broodjes? Auwch, dat doet pijn aan de portemonnee. Zelf een lekkere lunch maken heeft alleen maar voordelen. Je bespaart flink wat euro’s, kan eindeloos variëren en ’s middags heb je alle tijd om te ontspannen. Deze lunch recepten vragen weinig tijd en maken van elk middagmaal een feestmaal. 

Reken maar uit. Een broodje kost gemiddeld 3,5 euro. Doe dat bedrag maal 217 werkdagen per jaar. 3,5 x 217 is 759,5 euro aan belegde broodjes. Met dat geld kan je heel veel leuke dingen doen, toch?

Vreest echter niet! Dit is geen pleidooi om vroeg op te staan om een lunchpakket te maken. We gaan voluit voor haalbare, praktische en lekkere lunch recepten die je op voorhand kan klaarmaken. 

Surf op de grote microgolf

Dit is de befaamde twee-vliegen-in-één-klap-methode, zowat de oudste keukentruck die er bestaat. Sta je ’s avonds aan het fornuis maak dan meteen genoeg voor de volgende middag in de microgolf. Stoemp met worst gegeten? Maak genoeg stoemp, doe er gebakken spek bij, en je kan beginnen aftellen naar je lekkere lunch van morgen. Stond er goulash op het menu? Die laatste porties kunnen zo mee naar het werk. De mogelijkheden om te microgolfsurfen zijn oneindig, al zijn eenpansgerechten het makkelijkst, tajine bijvoorbeeld. Denk één dag vooruit en je wint tijd over de ganse lijn. 

Quiche is nooit mis

Zondag, bakdag. De kinderen zijn gaan sporten, naar de jeugdbeweging of zitten aan het scherm gekluisterd. Het perfecte moment om van komende maandag een feestdag te maken. Bak een quiche-deluxe waar je collega’s nog weken over zullen spreken. We zullen niemand zeggen dat je er niet meer dan 20 minuutjes aan gewerkt hebt. Laat afkoelen, voeg een slaatje toe en je lunchbox is klaar.  

Sla je slag met sla

Niets zegt meer gezonde lunch als een slaatje. Fris, smakelijk en altijd vullend. Bij team-lunch-salade speelt iedereen mee: tomaat, koude boontjes, wortel, alle groenten uit de koelkast zijn goed. Vul je bewaarpotje verder met een gekookt eitje, een restje koude aardappelen, hesp of blokjes kaas. Nu enkel nog kruiden, olie en een sneetje volkorenbrood erbij en je hebt een lekkere lunch met genoeg punch voor de dagelijkse namiddagrush. 

Laat het in de soep draaien

Je heb net als wij een hekel aan verspilling. Maar laten we elkaar ook niks wijsmaken: die restjes in de koelkast verdwijnen af en toe toch nog in de vuilbak. Nochtans worden restjes de beste lunchgerechten als je er soep van maakt. Alle groenten kunnen in de soep. Smijt gerust courgette, bloemkool, broccoli, kool en selder samen. Alles mag! Heb je een stukje kip over? Mix het bij de kervelsoep, heerlijk! Je hoef dus helemaal niet over te lopen van de originele lunch ideeën. Laat alles gewoon in de soep draaien. Soep is altijd goed. Ontdek al onze soepsuggesties

Altijd blij met een ei

Weet je nog dat magische moment in de lagere school waarop je ontdekte dat er omelet tussen je boterhammen zat? Herbeleef het elke week. Een omelet bakken duurt twee minuten. Doe het terwijl de koffie doorloopt en je verliest nul minuten. Voeg groenten toe om aan je dagelijkse hoeveelheid te komen en varieer met spek of kaas. Een omelet is de beste twee-minuten-investering denkbaar.

Net iets meer tijd? Voeg je favoriete groenten toe voor een heerlijk tortilla of frittata. Je kan deze gerechten ook makkelijk op voorhand klaarmaken. Bewaar in de frigo en je hebt voor de volgende twee dagen een lekkere, zelfgemaakte lunch. 

Wil je weten hoe een sterrenchef een omelet bakt? Peter Goossens van restaurant Hof Van Cleve is een grote fan van ei-gerechten. Dit is zijn favoriete recept voor omelet.  

Tip: voor alles wat lekker is om in deze lunchgerechten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt. 

Sharing is caring

Zelf een lekkere lunch maken heeft alleen maar voordelen. Ken jij onweerstaanbare lunchrecepten? Laat het weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.