Tex-mex quiche

Hoofdgerecht
Quiche
4
60
  • 1 portie kruimeldeeg 
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika 
  • 1 sjalot 
  • 200 g kidney bonen uit blik
  • 50 g maïsblokjes 
  • bakboter
  • 300 g kalfsgehakt 
  • Cayennepeper 
  • 200 ml room 
  • 4 eieren 
  • 50 g geraspte kaas
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl gerookt paprikapoeder 
  • peper en zout 
  • veldsla 
  • handvol nacho-chips 
Heb je tex-mex vulling over, vries hem in voor een volgende keer of serveer als dip met nacho’s.

Snipper de sjalot fijn. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Laat de bonen en maïs goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een quichevorm met bakpapier en leg er het kruimeldeeg in. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een tweede vel bakpapier op en leg hierop bakparels. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Fruit eerst de sjalot in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper, zout en cayennepeper, chilipoeder en gerookt paprikapoeder. Voeg de paprika’s toe en bak verder, laat onder deksel 8 minuten garen. Voeg de bonen en maïs toe.

Klop de eieren met de melk los en kruid met peper en zout. Haal de quichebodem uit de oven, verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.

Verdeel de Mexicaanse vulling over de quichebodem, ongeveer 1.5 cm dikte. Giet er het eimengsel over, strooi er de kaas en de verkruimelde nacho-chips over. Bak verder in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.

Werk af met wat veldsla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.