Stoempbroodje met worst

Hoofdgerecht
4
35
  • 4 stronkjes witloof
  • 4 piccolo’s
  • 4 worsten
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml melk
  • 200 g geraspte kaas
  • peterselie
  • bieslook
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Eet je het liever zonder broodje? Verdeel dan de stoemp in een ovenschotel. Duw er de gebakken worsten in. Strooi er de kaas over en gratineer onder de grill.

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen gaar in de groentebouillon.

Fruit de gesnipperde ui in wat boter. Voeg de bloemkoolroosjes en witloof toe en bak tot alles lichtjes begint te kleuren. Laat nog verder sudderen onder een deksel tot de bloemkool gaar is.

Pureer de aardappelen en meng met de gestoofde groenten, extra klontje boter en de melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Bak de worsten goudbruin. Snijd de piccolo’s open en lepel er wat van de stoemp op. Leg er een worst bovenop en strooi er de kaas over. Laat nog 3 à 5 minuten gratineren onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.