Gepaneerde rog met frisse stoemp

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Paneer je rog en bak ze in de pan voor vis met een heerlijk krokant korstje. Combineer met een frisse puree van zure room en groentjes. 

Ingrediënten

  • 4 stukken rogfilet
  • 40 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de stoemp

  • 600 g aardappelen, bintjes
  • 200 g boontjes
  • 200 g erwtjes
  • 1 bussel waterkers
  • 1 el zure room
  • peper
  • zout

Recept

Schil de aardappelen en kook gaar in kokend gezouten water.

Giet af en laat de aardappelen nog even drogen op het vuur.

Breng een grote pot water aan de kook. Maak de boontjes schoon, blancheer ze samen met de erwtjes gedurende 7 minuten.

Giet af, spoel na met ijskoud water.

Plet de aardappelen met een pureestamper, roer er de zure room onder en breng op smaak met peper en zout. Meng er op het laatste de groene groentjes door en pers de citroen erbij.

Neem 3 diepe borden en vul eentje met bloem, het tweede met losgeklopte ei en het laatste met paneermeel.

Haal de rogfilets door de bloem, daarna door losgeklopt ei en tot slot door een kommetje paneermeel.

Bak de vis goudbruin in warme boter en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gepaneerde rog met de puree en werk af met de verse waterkers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.