
Goujonettes van pladijs met grondwitloof en tartaarsaus
Ingrediënten
Goujonettes:
- 8 pladijsfilets
- 4 el bloem
- 2 eiwitten (bewaar de eidooiers voor de mayonaise)
- 4 el paneermeel
- peper en zout
Salade grondwitlof
- 4 stronken grondwitlof
- 10 cl olijfolie
- 5 cl witte balsamicoazijn
- peper en zout
Tartaar
- 350 g mayonaise
- 2 eidooiers
- 350 ml neutrale olie (maïsolie, arachideolie, zonnebloemolie)
- 1 el mosterd
- scheutje azijn
- 1 el peterselie
- 1 el dragon
- 1 el bieslook
- 1 el sjalot
- 1 el kappertjes
- 1 el zure augurk
- tabasco
- worcestershire-saus
- peper en zout
Een klassieker met fantastische producten, zowel uit onze Noordzee als uit eigen bodem. Eenvoudig, maar de combinatie tussen vet, bitter, koud en warm is ideaal!
Recept
Snijd de visfilet in lange repen en paneer ze. Kruid de bloem met peper en zout.
Klop 2 eiwitten op en kruid ze met peper en zout.
Wentel de visreepjes in de bloem, klop goed af en haal ze door het losgeklopte eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak 2 minuten in een friteuse op 180°C.
Snijd de witlof in fijne stukjes en voeg olijfolie en witte balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout.
Snijd de peterselie, bieslook, dragon, kappertjes, sjalot en augurk fijn. Meng ze nadien met vers gemaakte mayonaise.
Kluts de eidooiers met een scheutje azijn en een lepel mosterd. Voeg al kloppend een neutrale olie toe.
Kruid af met peper en zout. Breng de tartaarsaus op smaak met tabasco en worcestershire-saus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.