Bereiding
Maak de tartaarsaus. Hak de augurken en kappertjes fijn. Meng de mayonaise met de augurken, kappertjes, peterselie, mosterd en citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast.
Snijd de wortel in julienne en meng met de fijngesneden witte kool.
Meng de mayonaise met de yoghurt, appelazijn, suiker, zout en peper. En meng deze vervolgens onder de wortel en kool.
Laat de koolsla een paar minuten rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Meng het gerookt paprikapoeder met het komijnpoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Bestrooi de pladijsfilets aan beide zijden met dit kruidenmengsel.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de pladijsfilets 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen.
Haal de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Verwarm de maïstortilla's in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 5 minuten, of volgens de instructies op de verpakking.
Beleg de taco met een stukje vis in het midden, voeg een lepel tartaarsaus toe en top het af met een schepje koolsla.
Garneer de taco's met verse korianderblaadjes en plakjes jalapeño naar smaak.
Serveer eventueel met partjes citroen voor een extra frisse toets.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.