
Tajine met zoete aardappel en abrikozen
Laat de lange lijst van ingrediënten je zeker niet afschrikken! Deze tajine met zoete aardappel en abrikozen is helemaal niet moeilijk te maken. Doe alles in één pot, laat sudderen, en geniet daarna van een heerlijke tajine.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 1 zoete aardappel
- 500 g tomaten in stukjes
- 2 cm gember
- 100 g gedroogde abrikozen
- 10 ontpitte groene olijven
- 100 g kikkererwten (blik)
- 50 g cashewnoten
- 1 bio citroen
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 2 kaneelstokjes
- 1 snufje chilipoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 1 el honing
- 1 el harissa
Lekker met couscous of rijst.
Recept
Snijd de ui in grote stukken en snipper de knoflook fijn. Snijd de aubergine en de zoete aardappel in grote stukken. Snijd de gember heel fijn.
Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe. Doe de aubergine- en aardappelstukken erbij.
Kruid met de komijn, kaneelstok, chilipoeder, harissa, peper en zout.
Voeg de tomatenstukjes, de gember, de abrikozen, de olijven, de kikkererwten en de cashewnoten toe. Laat alles zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn.
Rasp de citroenschil.
Breng het gerecht op smaak met de citroenschil, honing, peper en zout. Serveer meteen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.