Tajine met zoete aardappel en abrikozen

Hoofdgerecht
Stoofpotjes
4
80
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 500 g tomaten in stukjes
  • 2 cm gember
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 100 g kikkererwten (blik)
  • 50 g cashewnoten
  • 1 bio citroen
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 snufje chilipoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el harissa
Lekker met couscous.

Snijd de ui in grote stukken en snipper de knoflook fijn. Snijd de aubergine en de zoete aardappel in grote stukken. Snijd de gember heel fijn.

Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe. Doe de aubergine- en aardappelstukken erbij. Kruid met de komijn, kaneelstok, chilipoeder, harissa, peper en zout.

Voeg de tomatenstukjes, de gember, de abrikozen, de olijven, de kikkererwten en de cashewnoten toe. Laat alles zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn.

Rasp de citroenschil. Breng het gerecht op smaak met de citroenschil, honing, peper en zout. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.