Een mooi aangesneden varkensrollade ligt op een rechthoekig dienblad. De aardappeltjes werden net niet doormidden gesneden alvorens ze de oven in gingen met een kruidentakje. De veenbessencompote staat langs de rollade die zorgt voor een intense kleur in deze feestmaaltijd. Goud bestek ligt langs het gerecht.

Feestelijke hoofdgerechten om mee te scoren

Zoek je inspiratie voor feestelijke gerechten met ingrediënten van bij ons? Dan ben je hier aan het juiste adres! Van vlees, vis tot vegetarisch… van een eenvoudig feestelijk hoofdgerecht tot culinair: wij helpen je op weg met tips en onze beste recepten. 

Tip: koken met bio- of hoeveproducten en streekproducten

Voor alle ingrediënten die je nodig hebt voor onze recepten, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag je ingrediënten rechtstreeks bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten in Vlaanderen. Ga ook eens aan de slag met traditionele streekproducten voor je feestelijke gerechten.

Tip: bier bij het feestmenu

Niets mis met een glaasje bubbels, maar wat dacht je van een biertje bij het aperitief of je gerechten? Wij geven 6 redenen om te kiezen voor Belgisch bier.

Heb jij nog tips voor lekkere feestelijke gerechten?

Of ga jij een van onze feestelijke hoofdgerechten proberen? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Deel je creaties via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Ken jij nog een simpel feestelijk hoofdgerecht? Ook dat horen we graag.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!