Stoofvlees met bier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

110

Stoofvlees met frietjes… Het idee alleen al doet ons watertanden! Heerlijk malse stukjes vlees, een pittige saus met bier en mosterd... Als je de tijd neemt om je stoofvlees rustig te laten sudderen, word je beloond met een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Dat is genieten! 

Ingrediënten

  • 800 g stoofvlees
  • 2 grote uien
  • 1 snede wit brood
  • 2 el mosterd
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 330 ml streekbier bv Blauwe Chimay
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • peper en zout

Voor het slaatje:

  • 4 witloofstronken
  • 6 kleine augurkjes
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn

Gebruik donker abdijbier, trappist, kriekbier... Verrijk de saus door wortelschijfjes toe te voegen.

Recept

Laat boter smelten in de pan. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het in kleine porties dicht.

Bestrooi het telkens met bloem, bak even verder. Schep het vlees uit de pan.

Blus de pan met bier en schraap de aanbaksels los.

Verhit een kookpot met boter. Stoof er de gesnipperde uien in aan. 

Doe het gebakken vlees bij de uien en giet er het bier en de bouillon bij.

Besmeer een stuk brood met mosterd en leg dat op het vlees. 

Voeg de laurier en tijm toe en laat anderhalf tot 2 uur sudderen met een deksel op de kookpot. Roer regelmatig door de stoverij en controleer of ze niet aanbrandt.

Maak ondertussen het witloofslaatje door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Kruid met peper en zout.

Serveer het witloofslaatje bij het stoofvlees.

Lekker met frietjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.