Stoofvlees met bier

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
Stoofpotjes
Vlaamse klassiekers
Geert Van Der Bruggen
4

Stoofvlees met frietjes… Het idee alleen al doet ons watertanden! Heerlijk malse stukjes vlees, een pittige saus met bier en mosterd... Als je de tijd neemt om je stoofvlees rustig te laten sudderen, word je beloond met een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Dat is genieten! 

  • 800 g stoofvlees
  • 2 grote uien
  • 1 snede wit brood
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • streekbier (naar keuze)
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • peper en zout
Gebruik donker abdijbier, trappist, kriekbier...

Laat boter smelten in de pan. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het in kleine porties dicht. Bestrooi het telkens met bloem, bak even verder. Blus de pan met bier nadat het vlees gebakken is.

Verhit een kookpot met boter. Stoof de gesnipperde uien aan. Doe het gebakken vlees bij de uien en voeg de inhoud van de pan toe.

Besmeer een stuk brood met mosterd en leg dat op het vlees. Voeg de laurier, de tijm en ook het bier toe en laat anderhalf tot 2 uur sudderen met een deksel op de kookpot. Roer regelmatig door de stoverij en controleer of ze niet aanbrandt.

Laat de stoofpot wat afkoelen voor je het vlees opdient. Serveer met frietjes of natuuraardappelen en appelmoes. 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief