Quiche met witloof, blauwe kaas en druiven

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Verzot op quiche en niet bang om nieuwe combinaties te proberen? Dan moet je deze versie met witloof, blauwe kaas en druiven zeker eens maken. Deze quiche smaakt het best in de herfst en winter wanneer de grondwitloof op zijn lekkerst is. 

Ingrediënten

  • 2 zoete uien
  • 500 g grondwitloof
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 200 g blauwe druiven
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 el frambozenazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta
  • 150 g Pas de Bleu
  • boter
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Beboter een bakvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

Prik er met een vork gaatjes in.

Bedek de deegbodem met bakpapier, stort er bakbonen of bakparels op en bak het deeg 20 minuten blind in de oven. Bekijk zeker onze video met stap-voor-stap instructies om het deeg blind te bakken.

Snijd de uien in ringen. Bak de ui in boter glazig. Voeg de druiven, azijn en suiker toe en schep om.

Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven.

Snijd het witloof in lengte door en bak ze in boter goudbruin en gaar.

Schep de rode ui met de druiven op de voorgebakken bodem. 

Klop de eieren los met de ricotta en kruid met peper en zout. Giet dit over de druiven en ui. 

Verdeel er nu het witloof over en verkruimel er de kaas over. Bestrooi met de tijmblaadjes en plaats 45 minuten in de oven.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.