Hachis Parmentier

4
  • 1,5 kg aardappelen
  • 500 g rundvlees (een restje gebraad of vers rundergehakt)
  • 1 dl room
  • 30 g parmezaan
  • nootmuskaat
  • 50 g boter + wat extra
  • peper en zout
     
Hachis parmentier is een klassieke ovenschotel

Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Giet af en laat ze even uitdampen.
Pureer de aardappelen met een stamper, samen met de boter.
Roer er de room door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200° C.
Snij het vlees fijn (of bak het rundergehakt rul).

Vet ovenschaaltjes in en doe er een laagje puree in, dan een laagje vlees, weer een laagje puree, een laagje vlees en een laagje puree.
Verdeel de kaas over de schaaltjes, strooi er wat vlokjes boter over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi gegratineerd zijn.

Serveer met groenten naar keuze.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.