Hachis Parmentier

4
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje salie
  • 2 eetl worcestersaus
  • 50 g boter + wat extra
  • peper en zout

Voor de aardappelpuree

  • 1,5 kg aardappelen
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
Hachis parmentier is een klassieke ovenschotel

Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Giet af en laat ze even uitdampen.
Pureer de aardappelen met een stamper, samen met de boter.
Roer er de room door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 180° C.
Snijd de uien fijn e pers de look fijn. Stoof in een bakpan met weinig boter. Voeg de tijm, rozemarijn, salie en worcestersaus toe.
Bak het gehakt rul bij de uien.

Vet kleine ovenschaaltjes of 1 grote in. 
Vul deze met het gehakt en bedek met de aardappelpuree.
Verdeel de kaas en paneermeel over de schaaltjes, strooi er wat vlokjes boter over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi gegratineerd zijn.

Serveer met een fris slaatje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.