Vegetarische parmentier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Deze vegetarische 'hachis parmentier' is zo lekker en lijkt zo sterk op de klassieke versie dat je zelfs echte vleeseters voor de gek kan houden. 

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen (bloemig)
  • 1 savooikool
  • 2 uien
  • 100 g erwtjes (diepvries)
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 500 g vegetarisch gehakt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Verwijder de harde nerven van de groene kool en snijd in reepjes. Snipper de uien fijn en bak glazig in olie.

Voeg de groene kool en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe en laat nog 3 minuten verder stoven. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bak het gehakt in weinig vetstof goudbruin. Breng op smaak met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.  Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

Giet de aardappelen af en stamp ze met het amandelmelk tot puree. Klop het ei los en roer onder de puree. Kruid met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en schep het gehakt-tomatenmengsel op de bodem. Verdeel er de groenten over en duw wat aan. Werk af met een laag puree en bestrooi met paneermeel.

Plaats 20 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.