Warme salade met witloof, appel en inktvis

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Vraag je vishandelaar naar inktvis van bij ons. De inktvis die hier gevangen wordt, komt uit relatief koud water en is daarom extra smaakvol.

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 2 appelen (jonagold, Golden,…)
  • 1 el honing
  • 1 rode ui
  • 500 g inktvis bv. zeekat
  • bloem
  • veldsla
  • 2 el witte balsamico
  • bosje munt
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de stronken witloof in partjes en verwijder de harde kern. Schil de appels en snijd in partjes. Bestrijk alles met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril het witloof en de appels goudbruin en beetgaar in een grillpan. Bedruppel het witloof tijdens het bakken met de honing.

Snijd ondertussen de rode ui in fijne reepjes. Maak de inktvis schoon en snijd in reepjes. Kruid met peper en zout en haal ze even door wat bloem. Bak ze kort in hete olijfolie.

Verdeel de veldsla over een schaal. Kruid met wat peper en zout. Verdeel er de appelpartjes, witloof, rode ui en gebakken inktvis over. Bedruppel met de witte balsamico en werk af met de munt. Serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.