Gegrilde steak met een warme salade van rode bieten en witloof

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Belgisch witblauw is heerlijk in combinatie met een warme salade van rode bieten en witloof, op smaak gebracht met balsamicoazijn, tijm en oregano.

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 800 g steak Belgisch witblauw
  • 2 rode uien
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 400 g voorgekookte rode bieten
  • 100 g boerenkool
  • 4 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kruid de steaks met peper en zout en bak ze in vetstof aan, 2 à 3 minuten langs elke kant. Haal uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie. 

Blus de pan met een scheutje water en roer aanbaksels los. Roer er een klontje boter onder en hou de saus warm.

Snijd de uien in halve ringen en de rode bieten in partjes. Hak de boerenkool fijn.

Gebruik dezelfde pan en roerbak de uienringen 5 minuten in olijfolie. 

Maak de blaadjes van de witloofstronken los en voeg bij de rode ui. Schep er ook de rode biet en boerenkool onder. Bak nog eens 4 minuten verder.

Breng op smaak met balsamicoazijn, tijm, oregano, peper en zout en bak nog 1 minuut verder.

Snijd de steak in plakjes. Schep de warme salade op de borden en leg er de plakjes steak bovenop. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.