Konijn met mosterd en champignons
Konijn is een heerlijk stukje mals vlees dat zacht is van smaak en dat je met verschillende ingrediënten kan combineren. Dit gerecht met konijn, mosterd en champignons is perfect als hoofdgerecht op jouw feestmenu. Gebruik je liever geen bier in je gerecht? Dan is een kalfs- of rundfond een goed alternatief.
Bereiding
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze rondom bruin in hete boter.
Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes.
Bestrooi het konijn met de gehakte ui en laat het kort fruiten.
Giet daarna het bier over het vlees.
Bestrijk het sneetje brood met de helft van de mosterd en leg het met de mosterdkant op het konijn.
Laat 1 uur, met deksel op de pan, op een zacht vuur garen.
Roer de room door de pan en voeg de resterende mosterd toe. Laat het geheel nog even goed inkoken.
Bak de champignons in boter gaar. Schep ze onder het konijn.
Werk de stoofpot af met de broodkorstjes en de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.