Konijn met mosterd en champignons

4
30
  • 1 konijn, in stukken versneden
  • 400 g grotchampignons, in kwartjes
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 1 fles bruinbier of Rodenbach
  • 500 ml verse room
  • 100 g boter
  • 1 el verse peterselie, gehakt
  • 2 el mosterd
  • broodkorstjes
  • zout
  • versgemalen peper

Smelt de boter in de braadpan.
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze mooi goudbruin in de braadpan.
Bestrooi het konijn met de gehakte ui en laat het kort fruiten.
Giet daarna het bier over het vlees en laat het gedurende 30 minuten gaarstoven.

Roer de room door de pan en voeg de mosterd toe.
Laat het geheel nu goed inkoken.
Smelt wat boter in de pan en fruit hierin de champignons.
Bak gelijktijdig de broodkorstjes krokant.

Dien alles zeer warm op, bestrooi het met de gehakte peterselie.
Serveer eventueel met amandelkroketjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.