Konijn met mosterd en champignons

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Konijn is een heerlijk stukje mals vlees dat zacht is van smaak en dat je met verschillende ingrediënten kan combineren. Dit gerecht met konijn, mosterd en champignons is perfect als hoofdgerecht op jouw feestmenu. 

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken versneden
  • 400 g grotchampignons, in kwartjes
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 1 fles bruinbier of Rodenbach
  • 500 ml verse room
  • 100 g boter
  • 1 el verse peterselie, gehakt
  • 2 el mosterd
  • broodkorstjes
  • zout
  • versgemalen peper

Recept

Smelt de boter in de braadpan.
Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze mooi goudbruin in de braadpan.
Bestrooi het konijn met de gehakte ui en laat het kort fruiten.
Giet daarna het bier over het vlees en laat het gedurende 30 minuten gaarstoven.

Roer de room door de pan en voeg de mosterd toe. Laat het geheel nu goed inkoken.

Smelt wat boter in de pan en fruit hierin de champignons. Bak gelijktijdig de broodkorstjes krokant.

Dien alles zeer warm op, bestrooi het met de gehakte peterselie.
Serveer eventueel met amandelkroketjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.