Balletjes van champignons en bonen met mosterdsaus

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Met graantjesmosterd maak je de lekkerste mosterdsaus. Heerlijk in dit gerecht met balletjes van champignons.

Ingrediënten

Voor de balletjes:

  • 100 g bruine rijst
  • 150 g kastanjechampignons
  • 400 g witte bonen uit blik
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 70 g  bloem
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout

Voor de mosterdsaus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml amandelmelk
  • 150 ml room
  • 2 el graantjesmosterd
  • 1 tl honing
  • Olijfolie

 

  • 25 g amandelschilfers
  • handvol microblaadjes

Recept

Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

Hak de champignons fijn. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken.

Doe de bonen in een blender en mix glad.  Meng de bonenpuree onder de gehakte champignons en voeg de peterselie, tijm, 1 geperst teentje knoflook, gekookte rijst, ei en bloem toe. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. 

Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel.

Snipper de ui fijn. Fruit de ui met de resterende knoflook in olijfolie glazig.  Leg de balletjes in de pan en bak ze rondom goudbruin. Schep uit de pan.

Giet de melk en de room in de pan en roer er de mosterd en honing onder. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de balletjes opnieuw toe.

Bak de amandelschilfers in een droge koekenpan goudbruin een werk er de balletjes mee af.  Bestrooi met de microblaadjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.