Lamsbout op grootmoeders wijze

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

220

Voor lamsbout op grootmoeders wijze heb je wat geduld nodig maar het sappige vlees is het wachten meer dan waard.

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 3 uien
  • 1 bol knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • koude boter
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 l groentebouillon

Vraag je slager om het dijbeen uit de lamsbout te verwijderen en het vlees mooi egaal op te binden. Zo krijg je een veel gelijkmatiger bakresultaat.

Recept

Verwarm de oven op 150°C.

Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vet van de lamsbout. Kruid met peper en zout.

Zet een grote pan op het vuur met wat boter. Schroei het vlees langs alle kanten dicht. 

Leg het stuk vlees in een ovenschaal. Zet het vlees gedurende 60 minuten in de oven.

Schil ondertussen de wortelen en snijd in schijfjes. 

Snijd de uien in stukken en snijd de knoflookbol horizontaal middendoor. Voeg deze toe aan de lamsbout samen met de rozemarijn en overgiet met de bouillon.

Gaar nog 2 uur in de oven. Overgiet de bout elk halfuur met het braadvocht.

Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Verwijder intussen de lookteentjes uit de pan en blus het braadvocht met een klein scheutje citroensap. 

Giet het braadjus door een zeef en roer de saus af met klontjes koude boter.

Snijd de lamsbout en serveer met de saus.
Dien op met gestoofde worteltjes en aardappeltortilla.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.