Grootmoeders hutsepot

4
(10) 30
  • 2 el tijm
  • 4 wortels
  • 2 uien
  • 5 grote vastkokende aardappelen
  • 2 l kippenbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 500 g rookworst
  • 1/2 groene kool
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 25 g gezouten boter
  • peper en zout
     

Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken.
Snijd de kool en de uien fijn en de wortelen in blokjes van 1 cm.
Snijd de rookworst in plakken van 1 cm.

Verhit de boter in de wok en voeg de groenten en aardappelen toe.
Laat ze 5 minuten stoven en doe er vervolgens de wijn en de kippenbouillon bij.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de kruidnagels, het laurierblad en de tijm toe.
Laat 15 minuten sudderen en doe er de rookworst bij.

Laat nog eens 10 minuten sudderen en dien de hutsepot vervolgens op in diepe borden.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.