100% van bij ons

Snelle hutsepot met gekookte ham
Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie met spruitjes en Meesterlyck-ham is oervlaams én binnen de 30 minuten klaar.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 300 g knolselder
- 300 g spruitjes
- 600 g bloemige aardappelen
- 400 g gekookte Meesterlyck-ham (dikke plak)
- 1 laurierblad
- 1 el verse tijmblaadjes
- 2 el mosterd
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 groentebouillonblokje
- boter
- peper en zout
Recept
Snipper de uien en pers de lookteentjes. Schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Halveer de spruiten.
Bak de ui met de look glazig in hete boter. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes, spruitjes, laurierblad en tijm toe. Schenk er water bij tot alles voor de helft onder staat. Brokkel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat 20 minuten sudderen.
Snijd de ham in blokjes en bak ze goudbruin in hete boter. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de hutspot op de borden en verdeel er de hamblokjes over. Werk af met de peterselie en serveer met de mosterd.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.