Snelle hutsepot met gekookte ham

4
30

Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie met spruitjes en Meesterlyck-ham is oervlaams én binnen de 30 minuten klaar.

Snipper de uien en pers de lookteentjes. Schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Halveer de spruiten.

Bak de ui met de look glazig in hete boter. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes, spruitjes, laurierblad en tijm toe. Schenk er water bij tot alles voor de helft onder staat. Brokkel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag.  Laat 20 minuten sudderen.

Snijd de ham in blokjes en bak ze goudbruin in hete boter. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.  

Schep de hutspot op de borden en verdeel er de hamblokjes over. Werk af met de peterselie en serveer met de mosterd.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.