Hutsepot met rundvlees en spek

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

190

Hutsepot is een typisch Vlaams gerecht waar je mee eindeloos mee kan variëren. Dit recept combineert rundvlees met spek, aardappelen en heel wat heerlijke, Belgische groenten. 

Ingrediënten

  • 500 g soepvlees of runderschenkel
  • 150 g gezouten spekblokjes
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 4 raapjes
  • 4 stengels selder
  • 1 preiwit
  • 400 g spruitjes
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 4 vastkokende aardappelen
  • boter
  • peper en zout

Recept

Ontbeen het soepvlees of de runderschenkel, bewaar het been en snijd het vlees in stukjes.

Snipper de uien fijn.

Stoof de ui in een klont boter zacht. Schroei het soepvlees dicht bij de ui.

Voeg het been toe, dit geeft extra smaak aan je gerecht. En giet er 1,5 l water bij. 

Voeg het laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

Zet het vuur zacht en laat 90 minuten sudderen. Schep er af en toe het schuim af met een eetlepel.

Snijd de wortel in plakjes, de raapjes en selder in blokjes en de prei in ringen.

Doe de groenten, behalve de aardappelen, bij de vleesbouillon en laat nog eens 1 uur verder sudderen.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Voeg de aardappelen toe en laat nog 20 minuten koken.

Bak het spek in een droge koekenpan krokant.

Voeg het spek op het einde van de kooktijd toe.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.