Bereiding
Verwarm de olijfolie in een tajine. Kleur het vlees aan en kruid met peper en zout.
Voeg de ui en knoflook toe met wat extra olijfolie erbij en fruit glazig.
Voeg de kaneel, kruidnagels en komijn toe.
Snijd de aubergine in blokjes en stoof aan in een aparte pan. Voeg toe.
Doe er de tomatenblokjes bij, de abrikozen en 2 dl water. Laat 45 minuten zachtjes sudderen.
Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en doe ze met de honing bij het stoofpotje. Laat nog 15 minuten verder sudderen.
Meng de couscous met de olijfolie zodat elk korreltje een laagje olie heeft gekregen. Overgiet met de kokende bouillon en laat 15 minuten wellen.
Maak los met een vork. Rooster intussen de amandelen in een droge pan, hak ze grof.
Bestrooi de couscous met amandelen en peterselie. Serveer de tajine met de couscous.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.