Tajine met rundvlees

4
  • 600 g (rund)stoofvlees, in reepjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 400 g kikkererwten
  • 1 + 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl honing

Voor de couscous

  • 1 kopje couscous
  • 1 el olijfolie
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 4 el amandelen
  • 1 el gehakte bladpeterselie
     

Verwarm de olijfolie in een stoofpot of tajine. Kleur het vlees in de pan en kruid met peper en zout. Doe de ui en de knoflook met wat extra olijfolie erbij en fruit glazig. Voeg de kaneel, de kruidnagels en de komijn toe. Stoof de blokjes aubergines aan. Doe er de tomatenblokjes, de abrikozen en 200 ml water bij. Laat 45 minuten zachtjes sudderen.

Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en doe ze met de honing bij het stoofpotje. Laat nog 15 minuten verder sudderen.

Meng de couscous met de olijfolie zodat elk korreltje een laagje olie heeft gekregen. Overgiet met de kokende bouillon en laat 15 minuten wellen. Maak los met een vork. Rooster intussen de amandelen in een droge pan, hak ze grof. Bestrooi de couscous met amandelen en peterselie. Serveer de tajine met de couscous.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.