Asperges met gekookte ham

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Asperge met ham, dat is een eenvoudig maar klassiek recept waar je niet genoeg van krijgt. Dit gerecht maak je helemaal af met een gekookt ei.

Ingrediënten

  • 8 plakjes gekookte Meesterlyck-ham
  • 4 eieren
  • 2 el citroensap
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 16 witte asperges
  • azijn
  • 100 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Schil de asperges en verwijder het harde onderste deel. 

Breng een grote pot water aan de kook. Doe er het citroensap bij en kruid met zout. Kook hierin de asperges beetgaar.

Kook de eieren 6 minuten in water met een scheutje azijn. Laat schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.

Smelt de boter op een zacht vuur. Verwijder het schuim van de boter met een schuimspaan. Schenk de geklaarde boter in een kommetje, maar laat de melkdeeltjes op de bodem.

Verdeel de asperges met de ham en de eieren over de borden. Bestrooi met peterselie en werk af met nootmuskaat, peper en zout.

Serveer er de geklaarde boter bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.