Heek met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en currydressing

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Zin om je gasten te verwennen met een gezonde maaltijd met veel pit? Dan is dit gerechtje een absolute aanrader. De Hoge Gezondheidsraad beveelt iedereen aan om 1 à 2 keer per week vis te eten. Combineer heek met bloemkool zoals in dit recept, dan zit je zeker goed én gezond!

Ingrediënten

  • 4 stukken heekfilet, met vel (elk ongeveer 180 g)
  • 1 bloemkool
  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 500 ml melk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 biologische citroen
  • peper en zout
  • 30 g boter
  • 200 ml olijfolie
  • 100 g veldsla

Dressing:

  • 1 sjalot
  • 1 el rode currypasta
  • sap van ½ citroen
  • 100 ml olijfolie

Recept

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Verdeel de helft van de bloemkool in roosjes en schik ze op een ovenplaat. Kruid met peper en zout en sprenkel er olijfolie over.
Rooster de bloemkool 20 minuten in de oven.

Snijd de rest van de bloemkool in grove stukken en doe ze samen met de geschilde aardappelen in een kookpot. Voeg de geperste knoflook, een theelepel zout en de melk toe en kook gedurende 15 minuten.

Maak de dressing. Snipper de sjalot fijn. Fruit de gesnipperde sjalot in een eetlepel olijfolie en voeg de currypasta toe. Voeg de overige olijfolie en het citroensap toe, laat even zachtjes pruttelen. Duw door een zeef en vang het vocht op.

Giet de aardappelen en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer met een passe-vite en breng op smaak met citroenzeste, 2 el citroensap en wat van het kookvocht, peper en zout.

Roer er wat olijfolie door tot een gladde puree.

Dep de vis droog. Verhit een pan met de boter en 2 el olijfolie. Bak de vis, eerst op de velkant, aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Leg de puree en de geroosterde bloemkool op een bord, leg er de vis bovenop. Lepel er de dressing over en serveer met de veldsla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.