Bloemkoolsteak met puree van bloemkool en chimichurri

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

De zelfgemaakte chimichurri maakt van deze bloemkoolsteaks een gerecht waar je maar niet genoeg van krijgt. 

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 el citroensap
  • 2 kleine bloemkolen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte oregano
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 el paprikapoeder

 

  • 500 ml volle melk
  • 150 ml room
  • 30 g pijnboompitten
  • 3 el witte wijnazijn
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Maak de bloemkoolsteaks

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd dikke plakken uit het midden van elke bloemkool. Bewaar de roosjes die los komen.

Roer het paprikapoeder los met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

Verhit een grillpan. Kwast de bloemkoolplakken in met de marinade.

Gril de bloemkool aan beide kanten op de grillpan. Leg  ze daarna  op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat nog 10 minuten in de oven verder garen.

Maak de puree van bloemkool

Kook ondertussen de bloemkoolroosjes gaar in de melk. Warm de room op. Giet de bloemkoolroosjes af, doe ze in een blender en mix ze samen met de  warme room glad.

Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Houd warm.

Maak de chimichurri

Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn. Hak de chilipeper fijn.

Meng de gehakte kruiden met het sjalotje, knoflook,  chilipeper en citroensap. Voeg een scheutje olijfolie toe  en roer tot een gladde saus.

Kruid de chimichurri naar smaak met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de bloemkoolcrème mooi over de borden. Leg er telkens een bloemkoolsteak op.

Werk af met de chimichurri, pijnboompitten en extra verse kruiden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.