

Geroosterde bloemkoolsteak met chimichurri en gebakken varkensreepjes
Op zoek naar een gerecht dat zowel smaakvol als verantwoord is? Deze geroosterde bloemkoolsteak, gecombineerd met kruidige chimichurri en sappige varkensreepjes, brengt het beste van bij ons op je bord. Gebruik biologische bloemkool en varkensvlees voor een extra pure maaltijd.
Bereiding
Maak de chimichurri
Hak de verse kruiden fijn, pers de knoflook uit.
Houd 1 eetlepel per persoon apart van de gehakte kruiden.
Snipper de sjalot en chilipeper, zonder de zaadjes. Meng de kruiden met de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout, cayennepeper en komijn.
Voeg eventueel extra olijfolie of azijn toe, naar eigen smaak. Laat trekken.
Maak de bloemkool
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bloemkool in dikke plakken, draai de bloemkool ondersteboven en snijd in plakken.
Klop het ei los in een diep bord. Wentel de bloemkoolplakken eerst door het ei en strooi er vervolgens de gedroogde oregano, peper en zout over. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet 10-15 minuten in de oven, draai om en bak ook de andere kant nog 10 minuten tot ze goudbruin gebakken zijn.
Bak het vlees
Bak de varkensreepjes in een beetje olie, kruid lichtjes met peper en zout en roerbak op een hoog vuur tot het vlees krokant gebakken is.
Afwerken
Leg op elk bord een bloemkoolsteak. Verdeel er de varkensreepjes over en lepel er wat chimichurri over. Werk nog af met de verse gehakte kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.