Aperitief alternatief: aardappelspiesjes

Aperitief alternatief: 3 tips voor een origineel aperitief

Wie aperitief zegt, zegt cava, nootjes en chips? Think outside the box! Verwen je gasten met een origineel aperitief. Met deze tips en recepten is de voorbereiding van je aperitief klaar in een wip. Resultaat: extra veel tijd om mee te vieren met je vrienden en familie. 

Goed gevulde glaasjes als aperitief, daar klinken we op!

Niets mis met een glaasje bubbels, maar wat dacht je van een fris Belgisch biertje als aperitief? We hebben redenen genoeg om fier op ons bier te zijn. Wist je dat de UNESCO onze biercultuur in 2017 officieel erkende als Immaterieel Cultureel Erfgoed? En dat er in België 224 brouwerijen en meer dan 1.500 verschillende bieren zijn? Er is dus een biertje naar ieders smaak. Duid in de smaakwijzer jouw voorkeur aan en ontdek welk bier bij jou past. Schenk je bier in een elegant glas en je bent klaar om te toosten. 

Zin in een originele cocktail met bier? Proef zeker onze biercocktail met kriek en rum. Wie geen alcohol drinkt, kan ook genieten van een zalig aperitief met alcholvrij bier of een mocktail. En wist je dat je bij biologisch vruchtensap meer smaken hebt dan bij gewoon fruitsap? Zelfs water hoeft niet saai te zijn. Zorg voor extra pit door zelf een smaakje of vers fruit en kruiden toe te voegen. Schol!

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand. En eet je met kazen van bij ons. Check zeker ook onze 10 gouden bier-kaascombinaties.

Hapjes voor een alternatief aperitief: recepten waarmee je sowieso scoort

Hapjes bij ’t aperitief, da’s zoals een café en bier. Ze horen bij elkaar! Op zoek naar hippe dips of frisse lepelhapjes: ‘aperitief alternatief’ helpt je op de weg! Met deze ideetjes heb je voor elk wat wils. Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie.

Hip met dip

Een groenteschotel mag bij het aperitief sowieso niet ontbreken. Stukjes wortel, kerstomaatjes, radijsjes, witloofblaadjes, bloemkoolroosjes, reepjes paprika, staafjes knolselder... Schik ze op een groot bord en maak het hip met dip.

Laat de culinaire professor in je los en experimenteer met saus. Maak bijvoorbeeld een yoghurtdressing met currypoeder of cayennepeper. Voor de durvers: meng met wasabi! Of serveer een pittige mosterdsaus.

Lepeltje lepeltje

In een lepeltje ziet alles er stijlvoller uit. Hol bijvoorbeeld kerstomaatjes uit, vul ze met grijze garnaaltjes en werk af met wat bieslook. Een lepeltje eronder en klaar.

Leg er een lepeltje met witloofsla en krabvlees naast, een originele variant op het klassieke gevulde witloofblaadje.

Of wat dacht je van mini-asperges à la flamande bij het aperitief? Snijd de asperges in stukjes, voeg stukjes gekookt ei toe en werk af met wat dille.

Heet brokje op een stokje

Een warme hap bij het aperitief smaakt altijd. Rol enkele gekookte boontjes in een sneetje spek, steek er een prikkertje door en bak in de pan. Warm ze even op in de oven als je gasten toekomen en serveer met een mosterddressing. Of ga aan de slag met deze recepten.

Zin in lokale bieren of verrassend lekkere hapjes? Aperitief met streekproducten

De lekkerste luxe schuilt bij ons om de hoek. Van streekbieren, vleeswaren tot pittige mosterd: ook traditionele streekproducten zijn ideaal voor een origineel aperitief. Daarom maakten we vijf aperitiefhapjes, één uit elke Vlaamse provincie, en serveerden er een passend streekbier bij.

Probeerde jij een van onze hapjes? Of ken je zelf nog tips of makkelijke aperitief recepten die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.