witloofblaadjes met roerei, tomaat en veldsla

Aperitiefhapje
4
15
  • 2 kleine witloofstronkjes
  • handvol veldsla
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 eieren
  • 4 el room
  • peper en zout
  • boter, om te bakken
Mag het iets pittiger? Kies dan voor roodloof. Het is familie van witloof maar met rode gevlamde bladeren en iets sterker van smaak.

Maak de grootste blaadjes los van het witloof. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, spoel en droog de veldsla.

Klop de eieren los met de room en kruid, naar smaak, met peper en zout.

Verhit een pan en smelt er een klontje boter in. Voeg eens de boter gesmolten is het eimengsel toe aan de pan. Zet het vuur lager. Roer met een houten lepel tot een smeuïg roerei. Zorg ervoor dat het ei gestold is maar niet bruin gebakken aan de onderkant.

Lepel wat roerei in elk witloofblaadje, werk af met de kerstomaatjes en de veldsla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.