Lepelhapjes met puree in 4 smaken

4
(10) 30

Ook verzot op aardappelpuree? Dan zijn deze tapashapjes zeker iets voor jou. Wij geven je het recept voor vier verschillende smaken maar laat je creativiteit gerust de vrije loop. 

  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 40 g boter
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk
  • nootmuskaat
  • zout

Voor de verschillende smaken:

Spek & room

  • 50g roomkaas
  • 2 reepjes gekookt spek, verkruimeld
  • 1,5 el fijngehakte, verse dille

Rode pesto

  • 50 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook,fijngehakt
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Wasabi

  • 1 tl wasabipoeder

Rozemarijn

  • 1 el rozemarijn

Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet ze af.

Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk bij.

Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng de bereiding op smaak met nootmuskaat en zout.

Verdeel in 4 potjes en begin aan de aparte smaken. 

Spek & room:

Voeg alle ingrediënten toe, behalve de verse dille. Meng de aardappelen tot alle ingrediënten goed opgenomen zijn.

Voeg als laatste de dille toe.

Rode pesto:

Voeg alle ingrediënten toe en meng.

Voeg toe bij de puree en mix tot ze romig en glad zijn.

Wasabipoeder:

Voeg het wasabipoeder toe aan de puree en meng tot een gladde puree.

Rozemarijn:

Hak de rozemarijn fijn, voeg toe aan de puree en meng tot een romige puree.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.