Lepelhapjes met puree in 4 smaken

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Ook verzot op aardappelpuree? Dan zijn deze tapashapjes zeker iets voor jou. Wij geven je het recept voor vier verschillende smaken maar laat je creativiteit gerust de vrije loop. 

Ingrediënten

  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 40 g boter
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk
  • nootmuskaat
  • zout

Voor de verschillende smaken:

Spek & room

  • 50g roomkaas
  • 2 reepjes gekookt spek, verkruimeld
  • 1,5 el fijngehakte, verse dille

Rode pesto

  • 50 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook,fijngehakt
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Wasabi

  • 1 tl wasabipoeder

Rozemarijn

  • 1 el rozemarijn

Recept

Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet ze af.

Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk bij.

Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng de bereiding op smaak met nootmuskaat en zout.

Verdeel in 4 potjes en begin aan de aparte smaken. 

Spek & room

Voeg alle ingrediënten toe, behalve de verse dille. Meng de aardappelen tot alle ingrediënten goed opgenomen zijn.

Voeg als laatste de dille toe.

Rode pesto

Voeg alle ingrediënten toe en meng. Voeg toe bij de puree en mix tot ze romig en glad zijn.

Wasabipoeder

Voeg het wasabipoeder toe aan de puree en meng tot een gladde puree.

Rozemarijn

Hak de rozemarijn fijn, voeg toe aan de puree en meng tot een romige puree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.