3 lepelhapjes met roomkaas en toppings

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

20

Met dit recept maak je 3 heerlijke lepelhapjes met roomkaas. Ideaal als aperitiefhapje!

Ingrediënten

Voor 16 lepelhapjes

Basisingrediënten:

  • 300 g roomkaas
  • Zeste van een halve citroen
  • 1 kl citroensap
  • Peper en zout

16x ham en pesto

  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
  • 2 el groene pesto
  • 16 mini blaadjes basilicum
  • Peper en zout

16x tex-mex

  • 1 klein blikje maïs
  • 1 rijpe tomaat
  • 1/4 rode ui
  • Sap van een halve limoen
  • Takjes koriander
  • 1/2 Spaanse rode peper
  • Enkele druppel olijfolie
  • Peper en zout

16x vis

  • 2 gerookte forelfilets
  • 4 radijzen
  • 16 plukjes dille
  • Peper en zout

Recept

Laat de roomkaas een nachtje uitlekken.

Rasp er zeste van de citroen bij de roomkaas en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Lepel de kaas in een spuitzak met een klein mondje en spuit een klein toefje op de lepeltjes.

Werk de lepeltjes af met de door jou gekozen topping.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.