
3 lepelhapjes met roomkaas en toppings

Type

Aantal personen
8

Bereidingstijd
20
Met dit recept maak je 3 heerlijke lepelhapjes met roomkaas. Ideaal als aperitiefhapje!
Ingrediënten
Voor 16 lepelhapjes
Basisingrediënten:
- 300 g roomkaas
- Zeste van een halve citroen
- 1 kl citroensap
- Peper en zout
16x ham en pesto
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
- 2 el groene pesto
- 16 mini blaadjes basilicum
- Peper en zout
16x tex-mex
- 1 klein blikje maïs
- 1 rijpe tomaat
- 1/4 rode ui
- Sap van een halve limoen
- Takjes koriander
- 1/2 Spaanse rode peper
- Enkele druppel olijfolie
- Peper en zout
16x vis
- 2 gerookte forelfilets
- 4 radijzen
- 16 plukjes dille
- Peper en zout
Recept
Laat de roomkaas een nachtje uitlekken.
Rasp er zeste van de citroen bij de roomkaas en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Lepel de kaas in een spuitzak met een klein mondje en spuit een klein toefje op de lepeltjes.
Werk de lepeltjes af met de door jou gekozen topping.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.