Kersenboom

“Onze missie? Mensen in contact brengen met authentieke smaken en puur en sappig fruit.”

Van eind juni tot begin augustus plukken Lu en Els Adriaensen uit Merksplas kersen. Van maart tot december verdiepen ze zich in hun aardbeien. In dit familiebedrijf in de Kempen staat fruit elke dag op het menu. En met dat fruit hebben Lu en Els hun handen zo goed als het hele jaar vol.

Voorbereiden, snoeien, plukken, verwerken, verpakken en verkopen, ze doen het allemaal. Wat van hun kersen en aardbeien het lekkerste fruit van de streek maakt? Dat leggen ze met veel plezier uit.

Kersenliefhebbers van heinde en verre

Zowel in de automaat op hun parking als via de coöperatie van Hoogstraten vijf kilometer verderop verkopen Els en Lu hun fruit in groten getale. Tijdens het kersenseizoen in volle zomer, passeren niet alleen buurtbewoners aan de automaat, maar staan er vaak rijen met kersenliefhebbers die van heinde en verre komen.

Van maart tot december vind je hun aardbeien terug in de supermarkt. Dankzij hun inventieve manier van kweken groeien er in de hangplanten heerlijk dikke en sappige aardbeien. Lekker van bij ons en dat bijna het hele jaar door.

Een familiebedrijf gelegen in een klein stukje paradijs

“We zijn in 1989 getrouwd en na ons huwelijk is Els mee in het bedrijf gestapt. Daarvoor waren we een familiebedrijf dat van vader op zoon werd overgedragen. Els en ik hebben de tuinbouw overgenomen en verder uitgebouwd tot het kersen- en aardbeienbedrijf dat we vandaag hebben.” Vroeger teelden ze ook verschillende groenten waaronder augurken, maar da’s nu niet meer aan de orde. De Kempische grond is ideaal voor de aardbeienteelt. Daar ligt nu ook hun volle focus en dat proef je.

“Het is een fijne ervaring om samen met mijn vrouw dit bedrijf te runnen en te laten groeien. We zijn een goed team hier in ons klein stukje paradijs, maar we zijn ons misschien niet meer bewust van de prachtige omgeving waarin wij dagelijks aan de slag gaan,” vertelt Lu met kwetterende vogels op de achtergrond.

Lu en Els Adriaensen-Wynants

Fruit dat doet terugdenken aan vroeger

Het geheim van hun fruit zit ‘m in de smaak, vindt Lu. De kersenbomen en aardbeiplanten, die ze zorgvuldig verzorgen, produceren heerlijk en smaakvol fruit. Ideaal om uit het vuistje te eten of om in zomerse recepten te verwerken. Fruit dat doet terugdenken aan vroeger, puur en sappig. Da’s ook de reden waarom Lu en Els Lekker van bij ons-ambassadeur werden. Om mensen opnieuw in contact te brengen met de authentieke smaken van heerlijk zomerfruit. De aardbeien en kersen die niet geschikt zijn voor verkoop, verwerken ze bovendien tot confituur, sapjes en likeur. Duurzaam en smakelijk, een geweldige combinatie.

Confituur en sappen van Adriaensen - Wynants

Kers op de taart

Kersen en aardbeien smaken iedereen. En dat merken Lu en Els aan de complimenten van hun klanten. “Het is onze missie om lekker fruit aan te bieden. Wanneer de klanten dan via het voorkeursysteem van de veiling of via sociale media laten weten dat ze onze kersen en aardbeien goed weten te pruimen, dan doet dat ferm deugd. Onze kers op de taart, zeg maar.”

Ben jij net als Lu en Els fier op fruit van hier?

Post een leuke foto of video van jouw favoriete fruitsoort met #lekkervanbijons op FacebookTwitter of Instagram

Wil je bovendien op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!