In beeld zie je enkele schotels gevuld met Belgische kazen. Wij serveren hen met noten, brood, komkommerschijfjes, waterkers, mosterd en aangepaste bieren.

Bier en kaas: combinaties voor een ideale match

Kooktips

Net als de Belgische bieren spelen de kazen van hier in de hoogste klasse. Breng bier en kaas samen en een eindeloze reeks verrukkelijke combinaties wacht je op. Geen idee waar te beginnen? Start alvast met deze combinaties van kaas en bier bij je kaasschotel.

Kaasschotel met frisse groenten

10 gouden bier- en kaascombinaties

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand. Tip: schenk het bier in wijn- of degustatieglazen, die zijn kleiner. Met meer dan 1.500 bieren en 300 kazen uit eigen land heb je keuze en combinaties te over. We delen hier onze 10 favorieten.

  1. Pas de Bleu met kriek, frambozen of bosbessenbier
  2. Père Joseph met La Ramée. Kunnen ook: Postel of blonde Leffe
  3. Nazareth met Trappist Rochefort. Kunnen ook: Westvleteren, Chimay
  4. Chimay-kaas met donkere of blonde Chimay
  5. Brugge Blomme met Straffe Hendrik
  6. Passendale met een Gentse Strop
  7. Damse Mokke met Hoegaarden Witbier
  8. Flandrien Oud met Duvel
  9. Bouquet des Moines met een Westmalle Extra of Westvleteren
  10. Brugge Oud met Adriaen Brouwer 

Een alcoholvrije kaas- en bieravond? Kan perfect!

Alcoholvrije bieren zijn in opmars. Ze worden als een smaakvol en bewust alternatief ervaren. De Belgische brouwers breiden hun aanbod dan ook steeds verder uit. Ben je er niet zo mee vertrouwd? We helpen je graag verder bij je alcoholvrije bierkeuze.

In beeld zie je enkele schotels gevuld met Belgische kazen. Wij serveren hen met noten, brood, komkommerschijfjes, waterkers, mosterd en aangepaste bieren.

Let hierop wanneer je bier met kaas combineert

Houd deze handige vuistregels in je achterhoofd. Tip: proef eerst de kaas, dan de drank en dan opnieuw de kaas. Als je daarna nog steeds de finesses kan onderscheiden heb je een winnend team!

  1. Bieren van lage gisting (pils) en witbieren zijn goed te combineren met halfzachte kazen en zachte witschimmelkazen.
  2. Een bier van spontane gisting, zoals geuze, combineert uitstekend met verse kaas of geitenkaas.
  3. Zachte abdijkazen passen goed bij de ronde, zachte abdij- en trappistenbieren.
  4. Blauwgeaderde kazen zijn meestal uitgesproken van smaak. Met zoetige en lichtzure bieren komt die smaak nog meer tot zijn recht.
  5. Rijpe, geaffineerde kazen verkiezen het gezelschap van een bier van hoge gisting.

Ken jij nog kaas- en biercombinaties?

Of probeerde je onze tips? Laat ons via een foto of video via FacebookInstagram of X met #lekkervanbijons weten wat jouw favoriete Belgisch bier bij kaas is.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!