Kruidige koekjes van steenbolk met limoenmayonaise

4
35
  • 450 g steenbolkfilet
  • 2 el vissaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 1 el suiker
  • 2 el arachideolie
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 2 lente-uien fijngesnipperd
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper in ringetjes
  • peper en zout
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 el mayonaise
  • 100 g beschuiten
  • 200 g mayonaise
  • 1 el limoensap
  • geraspte schil van 1 limoen
  • olijfolie

Kruidige steenbolk 

Stoom of pocheer de steenbolk gaar. Laat uitlekken en pluk het visvlees los. Doe het visvlees in een grote kom met de vissaus, de sojasaus, het limoensap, de suiker, de arachideolie, de knoflook, de lente-ui, de koriander en de Spaanse peper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Viskoekjes 

Voeg de losgeklopte eieren, de mayonaise en de helft (50 g) van de verkruimelde beschuiten bij de steenbolkbereiding. Meng tot een stevige massa, verdeel in 12 porties en vorm er koekjes van. Doe het resterende beschuitkruim in een bord en paneer er de koekjes mee.

Limoenmayonaise

Meng de mayonaise met de geraspte limoenschil en 1 el limoensap.

Afwerking

Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 3 à 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer als aperitiefhapje of voorgerechtje met de limoenmayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.