Bladerdeegkrans gevuld met Belgische kazen

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Vulling 1:

  • 100 g Père Joseph
  • 150 g kastanjechampignons
  • 100 g spinazie
  • 1 el fijngehakte peterselie

Vulling 2:

Vulling 3:

  • 100 g Pas de Bleu, blauwe kaas
  • 2 peren
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 el honing

Vulling 4:

  • 100 g Damse Mokke
  • 100 g gekookte ham Meesterlyck, dikke snede
  • 2 lente-uitjes

 

  • 5 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 40 g gehakte pecannoten
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ei

Recept

Vulling 1

Laat de spinazie in olijfolie slinken. Kruid met peper en zout en knijp er al het vocht uit. Snijd de champignons in kwartjes en bak in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

Snijd de Père Joseph in blokjes. Meng de afgekoelde spinazie, peterselie en de Père Joseph blokjes onder elkaar.  Zet even apart.

Vulling 2

Kluts 3 eieren los met de room en bieslook en kruid met peper en zout. Roerbak de eieren in een pan met boter. Laat afkoelen.

Snijd de Flandrien kaas in reepjes.

Vulling 3

Snijd de peren en blauwe kaas in blokjes. Meng ze samen met de honing en tijmblaadjes onder elkaar.

Vulling 4

Snijd de lente-uitjes in ringen en de ham in blokjes. Snijd de Damse mokke in bokjes en meng samen met de hamblokjes en de lente-uitjes.

Maak de krans:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de plakjes bladerdeeg schuin in twee. Leg de driehoekjes als een krans en met de scherpe punten naar buiten, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de brede kanten elkaar in het midden wat overlappen. 

Verdeel de vier vullingen, in quarten, over de krans.
En verdeel de reepjes Flandrien kaas over het roerei.

Vouw nu elke deegpunt naar het midden zodat de vulling bedekt wordt.

Klop het resterende ei los en bestrijk er het deeg mee. Bestrooi met de pecannoten.

Plaats de krans 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin ziet.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.