Plukbrood met Belgische kazen en kruiden

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 25

Zet een plukbrood op tafel en het is meteen feest. Je moet wel snel zijn want niemand zal aan dit pull apart brood kunnen weerstaan!

Ingrediënten

  • 1 klein, rond wit brood
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g Oud Brugge, geraspt
  • 50 g Chimay, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • 4 plakjes gedroogde ham, in reepjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de verse kruiden fijn ( peterselie, dragon en basilicum) en meng ze onder een flinke scheut olijfolie. Pers er de look bij en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.

Snijd een kruispatroon in het brood, maar snijd niet volledig door.

Vul de inkepingen met de kaas en de reepjes ham. Leg het brood op een groot vel aluminiumfolie. Giet de kruidenmarinade over het brood vouw de folie goed rondom het brood. Zet 20 minuten in de oven.

Verwijder de folie en bak nog vijf minuten verder totdat de bovenkant mooi bruin is.

Snijd de lente-uitjes in ringen en strooi over het brood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.