Virgin mojito met bosbessen

2
25

De virgin mojito heeft alles wat de klassieke mojito heeft én meer. Maar je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven. Verras jezelf met dit verfrissend recept.

  • handvol muntblaadjes, + extra om af te werken
  • 2 el limoensap
  • 100 g geleisuiker
  • 250 g bosbessen + extra om af te werken
  • ½ tl vanille-extract
  • 120 ml spuitwater
  • crushed ice

Doe de bosbessen, de suiker en het vanille-extract in een pot en warm op. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Haal door een zeef, vang het sap op en duw er met de bolle kant van een lepel het resterende sap uit. Laat het sap volledig afkoelen.

Stamp de muntblaadjes fijn en verdeel over 2 glazen. Voeg het limoensap, het bosbessensap en het spuitwater toe en roer goed. Vul aan met ijs en werk af met een aantal bosbessen en muntblaadjes. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.