Aperitiefkroketjes

  • 500 ml melk
  • 1 ui
  • 6 kruidnagels
  • 3 blaadjes laurier
  • 120 g bloem
  • 100 g boter
  • 120 g filet d’anvers, in snippers
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 g paneermeel
  • 100 g harde Postelkaas,in kleine stukjes gesneden
  • peper en zout

Pel de ui en stop er de kruidnagels in. Breng de ui met de melk, de laurier en de peperkorrels op een laag vuurtje geleidelijk aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Zeef de melk.

Maak een bechamelvulling door de boter te smelten, de bloem erdoor te roeren en ten slotte het geheel verder aan te lengen met de gekookte melk.

Voeg de filet d’anvers toe. Giet alles op een groot bord en laat afkoelen.

Rol 12 kroketten en haal ze door de losgeklopte eieren, om vervolgens twee keer door het paneermeel en de kaas te halen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.