Kalfskroon met groenten en aardappelen

Ook gek op kalfsvlees van bij ons? Deze recepten moet je proberen

Fricassee en Ossobuco blijven heerlijke klassiekers, maar je kan zoveel meer doen met kalfsvlees van eigen bodem. Dat ontdek je in de recepten die we selecteerden voor jou. 

Kalfskotelet met tomatenpesto en raapjespuree

24x hemelse gerechten met kalfsvlees van hier

De fijne smaak en textuur van kalfsvlees wordt zeer gewaardeerd in bekende, klassieke bereidingen maar ook in moderne gerechten. Tip: gebruik bij kalfsvlees geen al te sterke kruiden of specerijen. Die kunnen de zachtheid van het vlees teniet doen. Zachte sauzen met room zoals champignonsaus, mosterdsaus en tomatensaus passen er uitstekend bij.

6x lekker gestoofd

Stoofgerechten smaken dubbel zo lekker in de herfst en de winter, maar eigenlijk kan je er jaarrond van genieten. Ossobuco bijvoorbeeld is een overheerlijk kalfsvleesgerecht uit de Italiaanse keuken, met kalfsschenkels in de hoofdrol. Met onze tips maak ook jij de perfecte ossobuco. Heb je eerder zin in een klassiek stoofpotje? Ook die hebben we!

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Probeerde jij een van onze recepten met kalfsvlees? Of ken je nog een gerecht of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.