Smullen van seizoensproducten: de toppers van december

Smullen van seizoensproducten: de toppers van december

Voor winterse gerechten vol smaak kook je met de lekkerste seizoensproducten van bij ons. Ontdek in deze tips en recepten welke groenten, fruit- en vissoorten nu op hun best zijn.

Seizoensfruit van eigen bodem? Dames en heren: appels en peren!

Een appel of peer als tussendoortje of bij het ontbijt kennen we allemaal. Eet je graag slaatjes als lunch? Voeg er dan eens stukjes appel of peer aan toe. Ze geven je salade een lekker zoete en knapperige toets en zijn heel makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Ook in desserts zijn ze moeilijk te weerstaan. Met appels en peren van bij ons kan je echt veel kanten uit!

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een boer in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Vers opgevist uit de Noordzee: dit is vis van het seizoen

Onze vistopper van december is tongschar. Het is een zachte, smeuïge vis die vooral in filets verkocht wordt. Je visje is dus in een mum van tijd gebakken, maar je kan hem ook gemakkelijk pocheren, stomen, grillen en zelfs frituren. Je hoeft geen topchef te zijn om tongschar te bereiden. Ook met zeetong, griet, rode poon, grijze garnalen, rog, zeeduivel, hondshaai, wijtingschelvis, steenbolk, scharretong, noordzeekrab, sint-jakobsschelpen, pollak en tarbot maak je een uitstekende keuze.

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Probeerde je een recept? Of heb jij nog tips of recepten om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.