Appelpannenkoekjes

2

Met pannenkoeken is het altijd feest. Deze appelpannenkoeken zijn heerlijk luchtig en mals, het perfecte ontbijt, vieruurtje of dessert in de herfst.

Voor 2 pannenkoeken

  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 225 ml melk
  • 1 appel
  • snuifje zout
  • 1 th kaneel
  • eventueel 1 eetl rozijnen
  • boter
     

Meng de bloem, het ei en de melk in een mengkom. Breng op smaak met een beetje zout en kaneel.
Klop tot een luchtig beslag.

Schil de appel, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd hem in schijfjes.

Smelt wat boter in een bakpan. Giet er wat beslag in en verdeel enkele plakjes appels in het beslag en eventueel wat rozijnen.
Verdeel hierop weer een beetje beslag, zo kun je straks makkelijk je pannenkoek omdraaien zonder dat de appels eruit vallen.

Bak de pannenkoek aan 1 kant goudbruin, draai hem om en bak aan de andere kant ook goudbruin.
Serveer warm met wat poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.