
Appelpannenkoekjes
Met pannenkoeken is het altijd feest. Deze appelpannenkoeken zijn heerlijk luchtig en mals, het perfecte ontbijt, vieruurtje of dessert in de herfst.
Recept
Meng de bloem, het ei en de melk in een mengkom. Breng op smaak met een beetje zout en kaneel. Klop tot een luchtig beslag.
Schil de appel, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd hem in schijfjes.
Smelt wat boter in een bakpan. Giet er wat beslag in en verdeel enkele plakjes appels in het beslag en eventueel wat rozijnen. Verdeel hierop weer een beetje beslag, zo kun je straks makkelijk je pannenkoek omdraaien zonder dat de appels eruit vallen.
Bak de pannenkoek aan 1 kant goudbruin, draai hem om en bak aan de andere kant ook goudbruin.
Serveer warm met wat poedersuiker of (licht)bruine suiker.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.