Heerlijk gedekte paastafel boordevol lekkere gerechtjes van eigen bodem. Denk maar aan gevulde eitjes, selectie Belgische kazen, paasbroodjes en dampende pancakes.

Hoe maak je de perfecte paasbrunch?

Binnenkort is het weer zo ver: Pasen! En dan kan een heerlijk paasontbijt natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe stel je een paasbrunch samen? Hoeveel broodjes voorzie je? En welke gerechten kan je maken? Dat zetten we graag even voor je op een rijtje.

De basis voor een paasontbijt

  • Knapperige broodjes en heerlijke ontbijtkoeken, kraakvers van de bakker. Voorzie 3 à 4 broodsoorten, zoals een suikerbroodje, zwartewoudbrood, melkbroodje, houthakkersbrood… Tip: teveel brood over na de paasbrunch? Maak van 2 halve broden 1 brood en vries in. 
  • Verschillende soorten beleg. Zorg voor voldoende variatie: confituren, gekookte ham, gerookte ham, plakjes kaas, een stukje gerookte paling...
  • Eitjes: perfect gekookt eitjes, roereiomelet of liever een ontbijtmuffin met brood en ei
  • Fruit of fruitsalade. Neem vooral fruit van het seizoen, dat zijn echte smaakbommetjes.
  • Yoghurt of andere zuivelproducten, liefst natuur. Tip: laat je gasten hun yoghurt pimpen met fruit en geroosterde broodstukjes.

Wat drinken we bij een paasbrunch?

  • Koffie en thee. Maak het jezelf gemakkelijk en voorzie een thermoskan. Zet een schaal met theezakjes klaar zodat je gasten zelf kunnen kiezen. Zo loop je niet de hele tijd heen en weer om voor iedereen een verse kop te halen.
  • Melk. Voorzie ook wat warme opgeschuimde melk. Zo kunnen je gasten zelf voor een lekkere cappuccino of koffie verkeerd zorgen. Zijn er kinderen bij? Zorg dan voor wat extra melk. Of maak een milkshake van peer en pistache.
  • Verschillende soorten vruchtensap. Appelsap recht van bij de boer in je buurt is altijd een succes.
  • Een kan met water met schijfjes komkommer, appel of muntblaadjes. Of maak ijsblokjes met verse kruiden of eetbare bloemen. Instant feesteffect!

Ontdek nog meer gerechten

Bij een paasbrunch is variatie de sleutel tot succes, zorg er dus voor dat je gasten de keuze hebben tussen verschillende hapjes. Extra brunchgerechten vind je in het thema brunch. Wist je dat voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken, je in de winkel een even lekkere bioversie vindt?

Heb jij een van onze brunch recepten uitgeprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!