Muesli zonder zoetstof

Ontbijt
Type
Thema
Preparation time
Bereidingstijd

15

Niets zo lekker dan zelfgemaakte muesli! De gedroogde dadels, abrikozen en rozijnen zorgen voor een zoete smaak zodat extra zoetstof niet nodig is. 

Ingrediënten

Voor 1 grote bokaal

  • 200 g havervlokken
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g walnoten
  • 50 g ongezouten pindanoten
  • 50 g cashewnoten
  • 50 g gojibessen (gedroogd)
  • 50 g gedroogde dadels
  • 25 g kokosschilfers
  • 25 g gedroogde bananen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gemengde rozijnen

Optioneel

  • Yoghurt of melk
  • Seizoensfruit

Recept

Neem een grote schaal waarin je het mueslimengsel kan maken.

Stort de havervlokken in de schaal. Dat is de basis voor de bereiding.

Doe de gele en bruine rozijnen en de gojibessen erbij.

Hak de walnoten, de cashewnoten en rooster samen met amandelen, pindanoten en de kokosschilfers.

Meng ze onder de havervlokken, samen met de gedroogde bananen.
Snijd de abrikozen en de dadels in kleine stukjes en meng mee onder de muesli.

Bewaar in een goed afgesloten pot of bokaal.

Serveer de muesli met melk of yoghurt en wat vers fruit naar keuze erbij.
Werk eventueel af met een beetje honing.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.