35 x koken zonder oven of fornuis

35 x koken zonder oven of fornuis

Iets lekkers maken zonder oven of fornuis… da’s een mission impossible? Wij dachten van niet! Van hapjes tot desserts. Deze makkelijke recepten maak je klaar zonder dat het fornuis of de oven aan hoeft.

Hapjes zonder oven? Dit kan je doen!

Lekkere hapjes maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Op een feestje wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je gasten. Eenvoudige koude hapjes zijn dan perfect, want deze kan je op voorhand maken.

Klaar in 1-2-3 en happen maar

Hapjes zoals bruschetta’s of spiesjes gaan er altijd makkelijk in. En rauwe groentjes met een smaakvol dipsausje zoals bloemkoolmayonaise of rode bietenmousse! Reepjes komkommer, koolrabi, bloemkoolroosjes, fijngesneden wortelen… ze vormen het ideale frisse hapje.

Verbaas met kaas

Ook kaas scoort altijd. In onze kaaszoeker vind je zeker de geknipte kazen. Breng kaas en bier van hier samen en een reeks verrukkelijke combinaties wacht je op. 

Verwerk restjes

Nog een restje vlees of gekookte aardappel over? Ook dat kan je prima verwerken in een hapje.

Onze suggesties? 

Geef je een feestje voor vrienden of familie, dan maak je zeker indruk met zelfgemaakte hapjes. Vind je hier niet je gading? We hebben nog meer hapjes om bij te watertanden.

Warm aanbevolen: deze koude voor- en hoofdgerechten

Een lichte lunch of een voorgerecht, een snack of volwaardig hoofdgerecht? Als je wil koken zonder oven of fornuis is er veel mogelijk. Salades uiteraard, maar ook wraps en zelfs soep kunnen perfect koud gegeten worden.

Maak verrassende salades

Salades zijn snel klaar. Met deze saladerecepten zorg je in geen tijd voor een lekkere salade als voor- of hoofdgerecht. Salades saai? Niet met deze tips. En weet je… voor alles wat lekker is om in een salade te gebruiken, bestaat een even lekkere bioversie.

Neem een beet uit onze wraps

Wraps zijn lekker veelzijdig. Je kan ze warm én koud eten. Een koude wrap boordevol groenten is altijd smullen. Heb je nog een restje gebakken kip liggen? Met wat veldsla en appel maak je er zo heerlijke koude wraps met kip-curry van. Perfect voor in je brooddoos

Gazpacho à volonté olé olé!

Zin in een pittig en zalig fris soepje? Met een Spaanse gazpacho waan je je meteen in het warme zuiden. Ga aan de slag met ons basisrecept voor gazpacho en enkele heerlijke variaties. Olé!

Onze favorieten?

Van wraps tot een carpaccio van coquilles. Deze recepten kan je makkelijk zelf maken.

Heb jij je keuze kunnen maken en een van onze gerechten zonder oven of fornuis geprobeerd? Of ken je zelf nog tips of makkelijke recepten zonder oven die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.