Eieren koken

1

Breng water aan de kook en giet er een scheut azijn bij, zo breekt de schaal van het ei minder snel.

Prik een gaatje in de bolle kant van het ei. Leg het ei met een lepel zachtjes in het water.

  • Voor een zacht gekookt ei zet u de timer op 4 à 5 minuten
  • een halfzacht ongeveer 8 minuten
  • een hard gekookt ei moet 9 à 11 minuten koken.

Neem het ei uit het water met een lepel. Stop het kookproces door het ei in koud water te leggen.

Een zacht gekookt ei is heerlijk met een geroosterd stukje brood met boter, ook wel eens soldaatjes genoemd. Schijfjes hard gekookt ei zijn prima om broodjes of slaatjes te versieren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.