Shakshuka met paprika en eieren

Flandria
Partner
Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eieren
  • gehakte peterselie of koriander

Recept

Snijd de paprika’s in 2 en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
Snijd de aubergines, paprika’s en tomaten in kleine stukjes.

Grill de aubergines en paprika met wat olijfolie. Voeg de gehakte knoflook toe en bak. 

Voeg de blokjes tomaat toe en laat nog even meebakken. Voeg, indien nodig, olijfolie toe. 
Breng op smaak met peper en zout en voeg het paprikapoeder toe. Meng en laat enkele minuten sudderen tot de paprika’s zacht zijn.

Breek de eieren en laat bakken met de groenten.
Serveer met peterselie of koriander indien gewenst.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.