Tiramisu met braambessen & vijgen

6
15

Tiramisu met "lange vingers" of speculoos kent iedereen, maar je kan ook tiramisu maken met heel wat andere ingrediënten. Deze fruitige versie met braambessen en vijgen is een heerlijk zomers dessert.  

  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 6 el fijne suiker
  • 3 koekjes 'cigarettes' (fijn verkruimeld)
  • 200 g verse braambessen
  • 2 verse vijgen
  • bruine suiker
  • 2 eetl amaretto

Neem 6 braambessen en hou opzij, mix de rest met het vruchtvlees van de vijgen tot een mooie coulis.
Verdeel deze over de glaasjes.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de dooiers met 3 eetl suiker op tot een lichte luchtige massa, een ruban.
Roer er vervolgens de mascarpone en de amaretto onder.
Meng er de verkruimelde koekjes onder.
Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

Verdeel deze mengeling over de glaasjes en laat ze ijskoud worden in de koelkast.

Werk nét voor het serveren af met de overgebleven braambessen en een snuifje bruine suiker.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.