Quiche Lorraine

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Quiche Lorraine is een quiche met prei en spekblokjes. Hét geknipte gerecht voor wie zin heeft in iets lekkers dat niet te veel voorbereiding vraagt: 20 minuutjes en je oven doet de rest! Quiche maken was nog nooit zo gemakkelijk met onze tips. Wil je aan de slag met prei die recht van bij de boer komt? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg
  • 3 wit van prei
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • hoeveboter
  • eieren
  • 5 dl room
  • 200 g gemalen kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voor het bladerdeeg:

  • 250 g bloem
  • 125 cl koud water
  • 275 g geklaarde boter ofwel 225 g gewone (ongeklaarde) boter
  • zout

Voor dit recept kan je werken met kant-en-klaar bladerdeeg of je kan het bladerdeeg ook zelf maken.

Recept

Voor het bladerdeeg

Meng 1/3 van de boter met de bloem tot een kruimelig deeg.

Voeg daarna het koude water toe en kneed voorzichtig tot een bal. Laat het niet te warm worden.

Rol het deeg uit en bestrijk met een dun laagje boter.

Plooi toe en rol weer uit. Bestrijk weer met een laagje boter. Deze handeling herhaal je een paar keer.

Laat het bladerdeeg rusten in de koelkast en rol het uit tot een dun vel.

Voor de quiche

Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg en prik met een vork op enkele plaatsen in het deeg.

Snijd de prei in kleine ringen en stoof in boter. Kruid met peper en zout.

Bak de spekblokjes in de pan en laat ze op huishoudpapier uitlekken.

Klop de eieren los, voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schik de prei en het spek op het deeg.

Verdeel de kaas erover en giet het eimengsel in de taartvorm.

Bak de quiche zo’n 30 à 40 minuten in een oven op 200°C. Het eimengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen.
Af en toe eens checken met een prikker is dus de boodschap.

Quiche is lekker met een frisse salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.