Werknemer van La Lorraine snijdt de aardbeien in 2 en legt deze zorgvuldig op de taartbodems voor hem op de transportband.

Nele van La Lorraine Bakery Group: “We kiezen bewust voor lokale ingrediënten.”

De overheerlijke taarten en artisanale broden van La Lorraine Bakery Group zijn tot ver buiten onze landsgrenzen bekend. Het Oost-Vlaams familiebedrijf is een van de 5 grootste spelers van bakkerijproducten in Europa. Proef hun taart, koffiekoeken, donuts of broodjes en je bent met grote zekerheid verkocht. Wij gingen praten met Nele Van Malderen, directeur communicatie en duurzaamheid van La Lorraine Bakery Group, een echte ambassadeur van lokale producten.

Waarom kiezen jullie voor producten van bij ons?

“We zijn er heel fier op dat we ingrediënten van hier gebruiken in onze lokale productiesites en daarmee kwalitatieve producten kunnen maken. Onze werknemers vinden het ook fijn aan de slag te gaan met lokale grondstoffen. Dat zorgt voor extra trots.”

“Voor onze artisanale broden gebruiken we bloem van Belgische oorsprong. De taarten zijn zoveel mogelijk gemaakt met lokaal seizoensfruit. Onze aardbeientaart is één van onze mooiste en lekkerste producten die er is. Voor de aardbeien werken we samen met een Vlaamse coöperatie van boeren. Dankzij de samenwerking met Vlaamse boeren krijg je een extra vers en smakelijk eindproduct van hoge kwaliteit. Binnen de 24 uur gaan de aardbeien van op de akker tot in de bakker.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben heel trots dat we er in geslaagd zijn om tijdens de coronacrisis een essentiële rol te blijven vervullen. Elke dag heeft de Belg zijn boterham kunnen eten en dat is toch dankzij onze bakery heros, onze arbeiders die hier elke dag stonden in moeilijke omstandigheden.”

Nele Van Malderen van La Lorraine Bakery Group

Hoe integreren jullie duurzaamheid in jullie werking?

“We denken op lange termijn. Duurzaamheid gaat samen met lokale productie en lokale ingrediënten van hoge kwaliteit, waarbij je ook een relatie kan opbouwen met je lokale producent, de lokale boer.”

“We proberen zo energie-efficiënt mogelijk te werken en voedselafval te vermijden. We gaan afval voor een deel verwerken tot veevoeder, plastic zo veel mogelijk vermijden of recycleerbaar maken en zetten veel meer in op karton. We doen er ook alles aan om onze CO2-voetafdruk te verminderen bij transport door zeer efficiënte routes uit te stippelen en kilometers te beperken door onze producten zo lokaal mogelijk te verdelen.”

Ben jij ook fier op het lekkers van hier?

Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter en post een foto van jouw favoriete gerecht of ingrediënt met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.