Gezonde ontbijt-ideeën voor onderweg

Gezonde ontbijt-ideeën voor onderweg

Dat het ontbijt een onmisbare start van de dag is, wist je al langer. Heb je geen tijd om te ontbijten? Niet getreurd, ook onderweg kan je gezond eten. Met deze ontbijt-ideeën weersta je vlot aan de ongezonde verleidingen on-the-road, en je hebt energie voor tien tot aan de lunch. Check ook de onmisbare ingrediënten voor een gezond ontbijt

Ontbijt-ideeën met havermout, yoghurt of melk

Wat moet je in huis hebben voor een geniaal ontbijt on-the-go? Een glazen potje zoals een lege confituurpot. Was de pot goed uit met water en zeep, en vul het in laagjes met allerlei lekkers. Wissel yoghurt af met vers fruit en doe daarover een laag havermout of muesli. Afwerken kan eventueel met een topping van zonnebloempitten en pompoenpitten. Dat zijn vier lagen van pure goedheid voor lichaam en geest. Zo’n potje is een sterke start van de dag en je kan het probleemloos oplepelen in de trein, op de tram of aan je bureau met een tas dampende koffie erbij.

Of maak je potje de avond voordien klaar. ‘Overnight oats’ zijn dé hit van het moment. Na een nachtje in de koelkast zijn de havermout, melk en het verse fruit perfect gemengd en gekoeld. Met een beetje kaneel erbij kan je ochtend niet meer stuk. Vergeet alleen je lepel niet! 

Overnight oats met aardbeien, kersen en pruimen

Gezond ontbijt met ei? (yes, please!)

Het hoeft niet altijd zoet te zijn, toch? Heb je een restje groenten, vlees of aardappelen over? Meng alles in de pan, breek er een ei over en roerbak door elkaar. Of probeer dit roerei op drie wijzen. Trouwens, ook koud is dit een handig ontbijtje. Je kan het perfect de avond voordien klaarmaken.

Een alternatief is de omelet-wrap. Bak een omelet, leg er tomaat, sla, kaas of ham op als beleg, rol alles op en je omelet-wrap is klaar. Te stevig? Een omelet is natuurlijk ook een onweerstaanbaar lekkere lunch. Wil je weten hoe topchef Peter Goossens een omelet bakt?

Ontbijt on-the-go of een no-go?

Je kent het wel: geen tijd gehad voor een lekker ontbijt, maar na een uur begint je maag te protesteren. Probleem: hoe stil ik snel mijn honger? Oplossing: de snoepautomaat of een snelle hap van het tankstation.

Hou er rekening mee dat ontbijtkoeken zoals croissants of chocoladekoeken geen gezonde keuze zijn (maar wel heel lekker). Koop ze voor een zondags ontbijt en geniet er dan dubbel en dik van. In de snoepautomaat zien de ontbijtrepen er heel gezond uit, maar al die wuivende granen op de verpakking zijn misleidend. Ontbijtrepen bevatten vaak veel vet en suiker.

Natuurlijk zijn er ook goede keuzes te maken in de winkel: een potje fruitsla aangevuld met yoghurt en muesli of een volkorenboterham bijvoorbeeld.

Zelf ontbijt maken is natuurlijk nog beter. Deze snelle ontbijtjes voor slaapkoppen maak je ’s ochtends of de avond voordien. Je zal zien dat je meer energie hebt en minder honger doorheen de dag. Meer lekkere ontbijt-ideeën? Deze recepten maken van elk ochtendmaal een feestmaal. 

Heb jij onze ontbijt-ideeën geproefd? Ken je zelf lekkere ontbijtgerechten? Laat het weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!