Zuurdesembrood met peer, avocado, roomkaas, en crumble van zaadjes

4
15
  • 4 sneetjes volkoren zuurdesembrood
  • 1 avocado
  • 1 peer
  • handvol witte druiven
  • 20 g smeerboter
  • 200 g zachte roomkaas
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el pistachenoten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • 1 el sesamzaad
  • 1 limoen
  • handvol muntblaadjes
  • peper en zout

Verwijder de schil en de pit van de avocado. Halveer de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de avocado en peer in plakjes. Besprenkel de plakjes met limoensap, dit om verkleuring te voorkomen. Kruid met peper en zout.

Besmeer de sneetjes brood eerst met een dun laagje boter en dan royaal met de roomkaas. Meng alle noten en zaden en rooster ze kort in een pan met anti-aanbaklaag.

Leg enkele plakjes avocado en peer op de broodjes. Leg er nog gehalveerde druiven bij. Strooi er de crumble van zaadjes over. Serveer met enkele muntblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.