
Zuurdesembrood met peer, avocado, roomkaas, en crumble van zaadjes
Een goed ontbijt is een goed begin van de dag! Met deze eenvoudige toast van peer, avocado en roomkaas kan je de dag niet beter beginnen! Serveer met een crumble van allerlei zaadjes voor een knapperige touch en wat extra smaak.
Ingrediënten
- 4 sneetjes volkoren zuurdesembrood
- 1 avocado
- 1 peer
- handvol witte druiven
- 20 g smeerboter
- 200 g zachte roomkaas
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el pompoenpitten
- 1 el pistachenoten
- 1 el lijnzaad
- 1 el chiazaad
- 1 el sesamzaad
- 1 limoen
- handvol muntblaadjes
- peper en zout
Recept
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Halveer de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de avocado en peer in plakjes. Besprenkel de plakjes met limoensap, dit om verkleuring te voorkomen. Kruid met peper en zout.
Besmeer de sneetjes brood eerst met een dun laagje boter en dan royaal met de roomkaas. Meng alle noten en zaden en rooster ze kort in een pan met anti-aanbaklaag.
Leg enkele plakjes avocado en peer op de broodjes. Leg er nog gehalveerde druiven bij. Strooi er de crumble van zaadjes over. Serveer met enkele muntblaadjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.